Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 999 kr*

PAX 22-304/230Art.nr: 3141289

PAX
Radiator
dubbel panel
Beskrivning
Art.nr: 3141289
Pax oljefylld elektrisk radiator med dubbelpanel. Radiatorn har en smart energisparfunktion och tack vare att styrintelligensen är inbyggd i termostatenheten, kan du behovsanpassa temperaturen individuellt för varje enskilt rum.
Prisjakt
PriceRunner
2 978 kr
Inkl. moms
Finns i olika varianter
230 V
300x400 mm

Estimerat 7-10 dagar från leverantör

Fri frakt över 999 kr*
30 dagars öppet köp
Beskrivning
Art.nr: 3141289
Pax oljefylld elektrisk radiator med dubbelpanel. Radiatorn har en smart energisparfunktion och tack vare att styrintelligensen är inbyggd i termostatenheten, kan du behovsanpassa temperaturen individuellt för varje enskilt rum.

Produktinformation

Egenskaper

Pax oljefylld elektrisk radiator med dubbelpanel. Radiatorn har en smart energisparfunktion och tack vare att styrintelligensen är inbyggd i termostatenheten, kan du behovsanpassa temperaturen individuellt för varje enskilt rum. Fördelen med att välja oljefyllda radiatorer är att miljön i huset blir bättre eftersom radiatorn inte torkar ut luften. De blir heller inte så varma att dammpartiklarna bränns och sprids runt, vilket ger ett skonsamt inomhusklimat för dem med känsliga luftrör.

Pax radiatorer kräver fast installation och ska utföras av behörig elektriker. Be din installatör kontrollera spänningen i anslutningen i det rum du tänkt placera radiatorn, då är du garanterat säker på att du får rätt radiator på rätt plats.

Att utnyttja temperaturautomatiken i ett normalisolerat hus är mycket energieffektivt. Varje grads sänkning över 20 °C, innebär omkring 3–5% sänkning av uppvärmningskostnaden. Pax radiatorer är byggda för att framkalla en jämn luftrörelse runt panelen, därför avråder de från att använda elementskydd. Den veckade plåten på baksidan kallas konvektor och har utvecklats så den har en större yta än konventionella radiatorer. I och med det kan radiatorn göras mindre med bibehållen effekt.

Som tumregel brukar ungefär 60–80 watt per m2 täcka värmebehovet utan att radiatorn behöver överarbeta. Detta förutsatt att rummen har normal takhöjd 240/250 cm. Vid högre takhöjd värme-dimensioneras istället på volym. Räkna då på 25–35 watt per m3. Tänk på att många fönster och stor ytterväggsyta kan öka värmebehovet jämfört med tumregeln. På andra sidan minskar värmebehovet i rum med små fönster och/eller liten exponering mot yttervägg. Har det alltid varit kallt i just det rummet du ska dimensionera för lägg på lite mer effekt till den nya radiatorn. En högre radiatoreffekt innebär inte en högre elförbrukning, utan försäkrar istället att radiatorn alltid kommer att orka värma rummet utan att behöva arbeta på ständig max-belastning. En liten överdimensionering innebär att panelytan aldrig kommer att uppfattas som obehagligt varm. Motsatsen (underdimensionerad elementeffekt) innebär att elementet tvingas arbeta på högvarv, med följd att panelen kan uppfattas som alltför het.
  • Smart, intelligent energisparfunktion
  • Dold termostat
  • Dubbelpanel
Tekniska data 
Adaptiv (självlärande)Nej
Antal "Pilot wire" kommandoIngen
Bredd400 mm
Digital indikeringNej
Djup135 mm
EffektstyrningÖvrigt
ElanslutningÖvrigt
Frekvens matningsspänning50-50 Hz
FrostskyddskretsJa
FärgVit
FörbrukningsindikatorNej
Höjd300 mm
Kan styras via appNej
Kapslingsklass (IP)IP24
Känner av öppet fönsterNej
LuftutblåsÖversida/framsida
Lämplig för BussanslutningNej
Lämplig för trådlös fjärrkontrollNej
Längd på anslutningskabel0.75 m
Material frontStål
Material värmeelementStål
Matningsspänning230-230 V
Med dekorativ ytaNej
Med fjärrstyrningNej
Med närvaroindikatorNej
Med tidsbrytareJa
Modell/UtförandeStandard
MonteringsmetodVäggmodell
MonteringsriktningHorisontell
Olje-/vätskefylldJa
Placering reglerpanelSida
ProgrammerbarJa
SkyddsklassI
Uppvärmningseffekt500 W
Vikt10 kg
ÖverhettningsskyddJa
REACH Datum2021-09-10
REACH InformationspliktNo
Typ22-304LYX

Specifikationer

Effekt 500 W

Spänning 230 V

Höjd 300 mm

Med fläkt Nej

Värmeutsläpp Front, Topp, Upp

Bredd 400 mm

EAN 7391477627443

E-nummer 8557744

Rekommenderat