Headshot of Henrik

Skriven av Henrik, testchef


Proffsmagasinet

Den högpresterande sorptionsavfuktaren kan göra underverk på en vind, i ett garage eller i en fuktig krypgrund. Undrar du vilken som är bäst i test? Här listar vi våra populäraste och mest sålda modeller just nu. Alla har dessutom testats och fått toppbetyg av våra kunder.

Kondensavfuktaren, som kondenserar luften genom nedkylning, är ofta det självklara valet om du vill torka tvätten snabbare eller få bort den skumma lukten i källaren. Men om du behöver en driftsäker och högpresterande lösning för krypgrund, torpargrund, kallvind, garage eller bygget kan sorptionsavfuktaren vara ett bättre val. Om du är osäker på vad du behöver för typ av avfuktare rekommenderar vi att du börjar med vår guide Luftavfuktare – Så väljer du rätt modell. Här nedan kan du läsa mer om våra populäraste och mest omtyckta sorptionsavfuktare.

Sorptionsavfuktare kan användas i minusgrader

Sorptionsavfuktare, eller krypgrundsavfuktare som den också kallas, torkar ut luften genom en roterande fuktabsorbent. Med hjälp av varmluft omvandlas fukten till vattenånga som leds ut ur rummet genom en slang. Eftersom sorptionsavfuktaren bygger på absorption i stället för nedkylning kan den, till skillnad från kondensavfuktaren, användas även i minusgrader. Potentiella nackdelar med sorptionsavfuktare är att utrymmet som avfuktas behöver vara helt tätt, att de förbrukar relativt mycket energi och att de kan låta högt.

Bästa sorptionsavfuktarna enligt våra kunder

När man tittar på de sorptionsavfuktare vi säljer mest av på Proffsmagasinet har de flera gemensamma nämnare. Den typiska kunden köper en avfuktare för 100-200 kvadratmeter, som kan användas både i tillfälliga och fasta installationer. Luftavfuktarna med högst kapacitet har i vissa fall anslutningar för flera torrluftkanaler för att utöka sitt arbetsområde. Flera av dem har en separat manöverpanel som kan monteras inne i huset för att du ska kunna kontrollera luftfuktigheten och se om luftavfuktaren arbetar eller inte.

Headshot of Henrik

Henrik, testchef

Hej! Jag som har skrivit den här artikeln heter Henrik och jag är testchef här på Proffsmagasinet. Jag brinner för att hjälpa dig som kund att hitta rätt verktyg och utrustning för dina projekt. Om du hittar felaktigheter i den här texten eller har förslag på intressanta ämnen att skriva om, är du välkommen att skriva till mig på henrik@proffsmagasinet.se. Tack för ditt engagemang!